Dinerparty 2017 in partycentrum Hipper & Kolfbaan een succes

Geplaatst op 29 maart 2017

In samenwerking met BC Temporalis organiseerde SteDoCo op zaterdag 25 maart de Dinerparty 2017. Tijdens deze speciale avond in partycentrum Hipper & Kolfbaan te Gorinchem werden ca. 130 genodigden in een sfeervolle ambiance culinair verrast met een driegangendiner. Eén van de gasten was Feyenoord-coryfee Dirk Kuyt, die samen met echtgenote Gertrude, namens de Dirk Kuyt Foundation aanwezig was. Sprake was van een zeer geslaagde avond.

Bij aanvang van het diner verkochten de spelers van het elftal JO15-1 loten voor de jeugdverloting met als hoofdprijs een mooie Ipad Air. De opbrengst van deze verloting komt volledig ten gunste aan de jeugdafdeling.

In de loop van de avond vond er onder leiding van veilingmeester Rens Merkelbach een veiling van 20 verschillende objecten en interessante gadgets plaats. Denk aan een kostuum op maat, een gouden collier, een tuinbarbecue, een haringparty, een cruise voor 2 personen op de Middellandse Zee en als special item een optreden van zanger en shirtsponsor Jan Smit. Items en gadgets die beschikbaar zijn gesteld door verschillende bedrijven en personen die SteDoCo een warm hart toedragen. De opbrengst van de veiling komt overigens ten gunste van de Dirk Kuyt Foundation, de Stichting Leergeld en de Stichting Voetbalpromotie SteDoCo.

Bijzonder item tijdens de veiling was het gesigneerde Feyenoord-shirt van Dirk Kuyt, in combinatie met zijn gesigneerde voetbalschoenen en op 14 mei a.s. een bezoek aan de wedstrijd Feyenoord-Heracles. Op het moment dat er door twee personen langdurig op dit kavel werd geboden, nam Dirk Kuyt het initiatief om hetzelfde kavel nogmaals aan te bieden. Beide bieders kregen  het item daardoor in bezit. Een mooie geste met een mooie opbrengst!

De veiling werd afgesloten met het uitreiken van een waardecheque van € 15.000,- door voorzitter Ine Zonneveld Piek aan Dirk. Hij bedankte de aanwezigen voor de bijzondere avond en de donatie aan zijn foundation. Als ambassadrice van de Stichting Leergeld kreeg Laura Verspui, uit handen van haar oom Gerrit Verspui, een cheque overhandigd van
€ 5.000,-. Ook Laura bedankte de aanwezigen hartelijk voor deze donatie.

De avond werd afgesloten met een spetterend feest, met DJ Jill Kleinjan en zangeres Alma Nieto.

Dirk Kuyt Foundation
De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ca. 100 sportevenementen door heel Nederland. Dit doet de foundation in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij een financiële en/of organisatorische bijdrage wordt geboden  om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt. De Dirk Kuyt Foundation richt zich op alle aangepaste sporten. Van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Sporten heeft immers niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie.

Stichting Leergeld
Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.