Een geslaagde Aftrap

Geplaatst op 17 september 2013

Op vrijdagavond 13 september jl. organiseerden Voetbalvereniging SteDoCo en Businessclub Temporalis De Aftrap voor de leden van de businessclub en sponsoren van SteDoCo. Het welkomstwoord was van Wim den Braven, voorzitter van Temporalis. Vervolgens kregen de aanwezigen een kijkje in de voetbalkeuken van SteDoCo H1. De voltallige A-selectie en technische en medische staf van de Hoofdklasser werden door Johan van der Werken geïntroduceerd. Daarnaast werd stilgestaan bij de doorlopen voorbereiding en de doelstelling voor dit nieuwe seizoen.

‘Behangkoning in de Premier League‘

Op initiatief van Temporalis was als gastspreker de “Haagse behangkoning” John van Zweden uitgenodigd. John was 20 jaar oud toen hij de verf- en behangwinkel van zijn vader overnam en uitbouwde tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als de behangkoning.
John’s grote liefde – naast zijn vrouw en kinderen – is voetbal. Zijn vader nam hem als kleine jongen aan de hand mee naar ADO Den Haag. John’s andere passie is het Engelse voetbal.
De correspondentie die hij als 16- jarige scholier voerde met een penvriend in Wales, resulteerde in een hechte vriendschap met een supporter van Swansea City. Vanaf dat moment heeft hij ook deze club in zijn hart gesloten en volgt hij alle wedstrijden.

Toen in 2002 Swansea City door de toenmalige eigenaar aan de rand van de afgrond was gebracht, heeft John met een aantal lokale supporters de club gered door die eigenaar uit te kopen. Vanaf dat moment is Swansea City opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League.

Vanaf het seizoen 2011- 2012 speelt Swansea City met verfrissend voetbal mee in de middenmoot. Dit met inbreng van o.a. Jonathan de Guzman, Michel Vorm en recent Wilfried Bony. Door de winst in de League Cup is Swansea komend seizoen in Europa te bewonderen. Dat had 10 jaar geleden niemand durven dromen.

De successen van John van Zweden bleven niet onopgemerkt, want het is en blijft een prachtig verhaal. Hij werd ook voor de media een interessante spreker en vertelde zijn verhaal o.a. bij De Wereld Draait Door, Brandpunt, BNR, WDR, BBC etc. Ook de redacties van kranten en tijdschriften, w.o. Voetbal International weten hem te vinden en binnenkort komt er bij de uitgeverij van Voetbal International een heuse biografie van John uit.

Als gastspreker vertelde John over zijn ‘aandeel‘ in Swansea City, zijn held Bobby Charlton, over champagne in de bestuurskamers en trainings- en maatpakken maar ook over behang en vloerbedekking en hoe of hij als Haagse volksjongen opklom tot mede-eigenaar van
Swansea City.

Presentatiegids SteDoCo 2013-2014

De avond werd afgesloten door Kid Schuijt, voorzitter van SteDoCo. Hij overhandigde symbolisch de presentatiegids 2013-2014 aan Gerrit Verspui die zich, samen met de overige leden van de sponsorcommissie, met de totstandkoming van de gids had bezig gehouden.

Alles bij elkaar een geslaagde avond!