Zaterdag 3 oktober is Peinemann Mobilift Groep BV de wedstrijdsponsor van Heren 1

Geplaatst op 2 oktober 2020

SteDoCo speelt a.s. zaterdag thuis een 6 puntenwedstrijd tegen Excelsior ’31.

Ondanks de bijzondere omstandigheden vanwege de corona crisis speelt SteDoCo 1 aanstaande zaterdag toch “gewoon” een wedstrijd. Het Rijssense Excelsior ’31 komt op bezoek.

Deze vereniging bestaat al bijna 90 jaar en is in de zaterdag amateur voetbalwereld een bekende club, zeker in het oosten van het land. Met ruim 1700 leden, verspreid over verschillende afdelingen, worden elke zaterdag heel veel wedstrijden gespeeld. Vorig jaar debuteerde de ploeg in de Derde Divisie en eindigde daarin, met 31 punten uit 23 wedstrijden, op een verdienstelijke 9e plaats. In dat seizoen won Excelsior’ 31 in Hoornaar met 0-2 en de enerverende uitwedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. Dit, nadat SteDoCo tot 2 keer toe met 2 doelpunten verschil had voorgestaan. In dit seizoen begonnen onze gasten met 1-1 tegen Lisse, om vervolgens DVS ’33 Ermelo (0-1) en Staphorst (3-1) aan de zegekar te binden. Vorige week werd hun wedstrijd tegen GOES afgelast. Dit, vanwege extreme regenval in Zeeland. E.e.a. betekent dat de club met 7 punten uit 3 wedstrijden op een met Harkemase Boys gedeelde 3e plaats staat.

Door van SC Susteren (1e klasse zondag) te winnen overleefden onze gasten de 1e kwalificatieronde voor de TOTO KNVB beker. In de 2e ronde ontvangen zij het in de Derde Divisie B (zondag) spelende RKSV Groene Ster uit Heerlerheide.

SteDoCo draait goed, maar vorige week leek de motor even wat stroever te gaan lopen. Het Sassenheimse Ter Leede stond namelijk, nadat zij in de eerste helft de onzen redelijk onder controle hadden gehouden, met 1-0 voor. In de tweede helft zette SteDoCo orde op zaken, zodat er toch 3 punten mee naar huis konden worden genomen. En toen alle wedstrijduitslagen bekend waren bleek de ploeg, met 10 punten uit 4 wedstrijden, de koppositie te hebben ingenomen. Echter, elke vorm van euforie lijkt misplaatst, want gebleken is wel, dat, als de inzet en /of concentratie even wat minder is, men gemakkelijk punten kan verspelen. De wedstrijden tegen ACV en Ter Leede zijn daar voorbeelden van.

In de tweede kwalificatieronde  voor de TOTO KNVB beker speelt SteDoCo op 6 oktober  in Lisse tegen competitiegenoot FC Lisse. Dit, nadat in de 1e kwalificatieronde het in de 1e klasse zondag uitkomende Den Hoorn werd verslagen.

De ploeg die a.s. zaterdag de wedstrijd wint doet goede zaken. Excelsior ’31 zal dan SteDoCo voorbij streven en als de thuisploeg wint zal deze zich vaster op de koppositie nestelen.

Zoals  inmiddels bekend is, zal de wedstrijd zonder publiek worden gespeeld, wat waarschijnlijk een surrealistische aanblik zal geven. Echter, als pleister op de wond zal de wedstrijd via live stream op You-Tube worden uitgezonden.

Succes,

Koos Klein

De wedstrijdsponsor is:

Peinemann Mobilift Groep BV uit Hoogvliet
peinemann.jpg